چکار کنیم مربای البالو شکرک نزند |

    کد خبر: 3030
    1402/07/12 - 09:57
    128 بازدید

بهترین زمان برای درست کردن مربا آلبالو فصل تابستان می رسد. تهیه مربا خوشمزه ترین روش استفاده از میوه هایی است که در تابستان زیاد خریده می شوند. میوه‌ هایی مثل آلبالو، توت فرنگی، به، سیب و پرتقال از میوه هایی هستند که در تمام طول سال نیستند و با درست کردن مربا این میوه ها همیشه از طعم آنها لذت می‌بریم. مرباها برای لذت بردن از رنگ زیبای آلبالو، عطر زیبای توت فرنگی و طعم فوق[…]

چکار کنیم مربای البالو شکرک نزند

بهترین زمان برای درست کردن مربا آلبالو فصل تابستان می رسد. تهیه مربا خوشمزه ترین روش استفاده از میوه هایی است که در تابستان زیاد خریده می شوند. میوه‌ هایی مثل آلبالو، توت فرنگی، به، سیب و پرتقال از میوه هایی هستند که در تمام طول سال نیستند و با درست کردن مربا این میوه ها همیشه از طعم آنها لذت می‌بریم. مرباها برای لذت بردن از رنگ زیبای آلبالو، عطر زیبای توت فرنگی و طعم فوق العاده زردآلو و پرتقال با تلاش زیاد تهیه می شوند.

اما این مرباها که با اشتیاق فراوان تهیه می کنیم ممکن است به مرور زمان شکرک یا کپک زده بزنند و غیرقابل خوردن می شوند. مرباهایی که برای ماندگاری طولانی آماده می کنیم ناگهان طعم خود را با شکرک یا کپک زدن از دست می دهند و باعث هدر رفتن زحمات و اسراف میوه ها می شوند. حال بیایید با دلایل شکرک زدن مرباها آشنا شویم و از آنها جلوگیری کنیم.

جلوگیری از شکرک زدن مربا

برای جلوگیری از شکرک زدن مرباها و ماندگاری طولانی تری باید در زمان تهیه مربا به چند نکته توجه کرد. به عنوان مثال، متعادل کردن نسبت قند و میوه هنگام تهیه مربا. هر چه این نسبت ها دقیق تر تنظیم شوند، مربای شما بیشتر ماندگار می شود و شکرک نمی زند. علاوه بر این، افزودن مقدار کمی آب لیمو یا کره به ماندگاری مربای شما کمک می کند.

چکار کنیم مربای البالو شکرک نزند

ترفند دیگر این است که مربا را بدون اضافه کردن آب زیاد بپزید. مربا را تا زمانی که در دمای اتاق غلیظ نشده است در شیشه قرار ندهید. مطمئن شوید که شیشه ها خشک و تمیز هستند. در صورت امکان حتما مرباهای خود را در محیط خنک و خشک یا در یخچال با دمای متوسط ​​نگهداری کنید. توصیه می کنیم آن را در دمای اتاق، در محیط خشک و خنک و به دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید. هنگام استفاده از مرباها، مراقب باشید که قاشق خیس را در آن فرو نکنید یا چیز دیگری در آنها نیندازید این باعث می شود ساختار مربا شما خراب شود.

مربای آلبالو شکرک زده را چکار کنیم؟

اگر مقدار شکرک زدن زیاد نیست و تازه شروع شده است، می توانید آن قسمت را بردارید و دور بیندازید یا در شیشه با آب داغ نگه دارید. اما اگر زیاد شد میتوانید مقداری آب به مربا اضافه کنید و دوباره بجوشانید.
با این کار مربا به حالت عادی خود برمی گردد، اما رنگ آن کمی تیره تر می شود. اگر مقدار شکرک خیلی زیاد است به یک کیلو مربا یک لیوان آب و ۱ قاشق چایخوری آبلیمو اضافه کنید و چند دقیقه بجوشانید. با این روش مربا مثل روز اول خواهد شد.

علت شکرک زدن مربا آلبالو

نکته مهم برای جلوگیری از شکرک زدن مربا، استفاده از میزان مناسب شکر در حالی که هنوز در مرحله تولید است، اینکار می تواند از شکری شدن شکر در زمان مصرف پیشگیری کند. شکر زیاد یا شکر کم به مرور زمان به دلیل تاثیر دما یک لایه شکر روی مربا ایجاد می کند. با این حال دما و نامناسب بودن ظروف نگهداری مربا نیز باعث شکرک زدن مربا می شود.
عدم نگهداری در دمای مناسب، فرو بردن قاشق خیس و غیره در ظرف مربا، عدم نگهداری آن در شرایط مناسب… همه اینها دلایلی هستند که باعث ایجاد شکرک و کپک می شوند. از آنجایی که مرباها بسیار حساس به دما هستند، باید در دمای مناسب نگهداری شوند. مرباهایی که در مکان های خیلی گرم یا خیلی سرد نگهداری می شوند، ترش، کپک زده، شکرکی و غیرقابل خوردن می شوند.

دستور پخت مربا آلبالو

مواد لازم برای تهیه مربا آلبالو:
500 گرم آلبالو بدون هسته
250 گرم شکر
نصف سیب، پوست کنده و رنده شده

۱ قاشق غذاخوری آب لیمو

دانه های آلبالو را ابتدا جدا می کنند، دانه ها را با سیخ از یک سر به سر دیگر برانید تا آلبالوها سالم بمانند. شکر و آلبالوها را مخلوط کنید و به مدت ۱۲ ساعت داخل یخچال بگذارید تا آب ییندازد و شکر در آب آلبالو حل شود.
نصف سیب رنده شده را اضافه کنید (سیب مربا را غلیظ می کند و پکتین طبیعی ایجاد می کند) و مخلوط آلبالو و شکر و سیب رنده شده را بجوشانید.
کف را از روی آن بردارید و اجاق را روی حرارت ملایم قرار دهید.

حدود ۴۵-۵۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزد، لیمو را اضافه کنید و اجاق گاز را خاموش کنید.
بعد از سرد شدن آن را در شیشه تمیز و خشک بریزید و آنها را در انباری و یا در یخچال با دمای خنک نگهداری کنید
بعد از باز شدن حتما مربا در یخچال نگهداری کنید.

نکات تهیه مربای خانگی

برای درست کردن مربای خوب ابتدا باید میوه هایی را که از آنها مربا درست می کنیم کاملا شسته و خشک کنیم. یکی از مهم ترین نکاتی که باید به آن توجه کرد تمیز بودن میوه هاست. مربائی را که از میوه درست می کنیم باید با قاشق چوبی مخلوط کنیم.
مشاهده می شود که اکثر افراد با استفاده از جوهر لیمو به جای آب لیمو در مرباها مرتکب اشتباه می شوند که باعث شیرین شدن مرباها می شود. بنابراین برای جلوگیری از شکرک زدن مربا باید از لیمو استفاده کنیم نه جوهر لیمو؛ مخصوصا در مرباها.مربای را که درست کرده ایم باید قبل از گذاشتن در شیشه مطمئن شویم که خوب سرد شده باشد، بعد از گذاشتن در شیشه قبل از بستن درب آن، حباب های هوایی که روی مربا ایجاد می شود را با دستمال کاغذی برداریم و سپس درب شیشه را ببندید.

چکار کنیم مربای البالو شکرک نزند

باید دقت کنیم که میوه ای که از آن مربا درست می شود تازه و رسیده باشد و میوه های فصل را انتخاب کنیم. قبل از تهیه مربا باید دقت کنیم که این میوه ها گندیده یا فاسد نباشند. بعد از تمام شدن جوشیدن مربا باید کف هایی که در حین جوشاندن مربا ایجاد می شود را با یک صافی فلزی که در آب داغ فرو می کنیم برداریم.

لینک کوتاه: https://armanetejarat.ir/?p=3030

سلام من امیر حبیب زاده هستم، دانش آموخته مدیریت بازرگانی که چندسالی هست در حوزه دیجیتال مارکتینگ و روابط عمومی دیجیتال (Digital Pr) در حال فعالیت و خدمت رسانی به شما عزیزانم.

مطالب مرتبط

مطالب بیشتر»

پر بیننده ترین

آخرین مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + سیزده =