پاسخ حقوقی ایران به آمریکا درباره ماده ۵۱ منشور سازمان ملل |

    کد خبر: 79937
    1404/04/11 - 06:59
    3 بازدید

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد، در نامه‌ای به دبیر کل و رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد به مکاتبه ایالات متحده آمریکا درباره استفاده و استناد ناصواب از ماده ۵۱ منشور ملل متحد در توجیه شرارت علیه تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان پاسخ داد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، متن نامه امیرسعید ایروانی به شرح زیر است:

متعاقب دستور دولت متبوع‌ام و در ادامه‌ی نامه‌های پیشین مورخ ۱۳، ۱۶، ۱۸، ۱۹، ۲۰، ۲۱، ۲۳، ۲۵، ۲۷ و ۲۸ ژوئن ۲۰۲۵، بدین‌وسیله توجیهات بی‌اساس و فاقد وجاهت حقوقی و نیز اتهامات بی‌پایه‌ی مطروحه از سوی نماینده‌ی ایالات متحده آمریکا در نامه‌ی مورخ ۲۷ ژوئن ۲۰۲۵ (S/۲۰۲۵/۴۲۶) در خصوص حملات مسلحانه‌ی غیرقانونی آن کشور علیه حاکمیت ملی و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران، به‌ویژه هدف قرار دادن تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران، را قاطعانه رد و شدیداً محکوم می‌نماید.

در نامه مزبور، ایالات متحده آمریکا صراحتاً مسئولیت کاربرد غیرقانونی زور و اعمال تجاوزکارانه‌ی خود را پذیرفته و همچنین به همدستی کامل خود با عامل نیابتی‌اش، یعنی رژیم اسرائیل، در اجرای تجاوز نظامی گسترده، بی‌دلیل و از پیش طراحی‌شده علیه جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۱۳ ژوئن ۲۰۲۵ اذعان نموده است. استناد ایالات متحده به مفهوم دفاع جمعی به‌عنوان مبنای حقوقی برای توجیه این تجاوز، فاقد هرگونه اعتبار حقوقی، مخاطره‌آمیز از منظر سیاسی، و بی‌ثبات‌کننده از منظر راهبردی است.

این اقدام، کاربرد غیرقانونی زور به‌شمار می‌رود که ناقض منشور ملل متحد، حقوق بین‌الملل، و تعهدات معاهده‌ای مندرج در پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای می‌باشد. هدف قرار دادن عامدانه زیرساخت‌های هسته‌ای غیرنظامی جمهوری اسلامی ایران، تحت پوشش ادعای کذب «دفاع پیش‌دستانه»، باید بدون ابهام به‌عنوان عملی تجاوزکارانه که صلح و امنیت بین‌المللی را به خطر انداخته و رژیم عدم اشاعه را به‌طور کلی تضعیف می‌نماید، محکوم گردد.

در این راستا، توجه شما و اعضای شورای امنیت را به نکات ذیل جلب می‌نماید:

۱. استناد به ماده‌ی ۵۱ منشور ملل متحد به‌عنوان مبنای توجیهی برای حمله‌ی مسلحانه‌ی ایالات متحده آمریکا در تاریخ ۲۲ ژوئن ۲۰۲۵ و هدف قرار دادن عامدانه‌ی تأسیسات هسته‌ای تحت پادمان جمهوری اسلامی ایران شامل فردو، نطنز و اصفهان، تحریفی فاحش از حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد به‌شمار می‌رود. حمله‌ی ایالات متحده، مصداق روشن یک اقدام تجاوزکارانه و نقض آشکار بند ۴ ماده‌ی ۲ منشور ملل متحد است، اصلی که به‌طور صریح هرگونه توسل به زور علیه تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی هر دولت را ممنوع اعلام می‌دارد. بر خلاف ادعای ایالات متحده، ماده‌ی ۵۱ منشور ملل متحد صرفاً در صورتی حق ذاتی دفاع مشروع فردی یا جمعی را به رسمیت می‌شناسد که حمله‌ی مسلحانه‌ای رخ داده باشد. نه ایالات متحده و نه رژیم اسرائیل هیچ‌یک هدف حمله‌ی مسلحانه‌ای از سوی جمهوری اسلامی ایران قرار نگرفته‌اند. ادعای ایالات متحده مبنی بر اعمال دفاع جمعی نیز به همین ترتیب فاقد وجاهت حقوقی است، چراکه تحقق این حق مستلزم آن است که قربانی ادعایی، یعنی رژیم اسرائیل، نخست هدف حمله‌ی مسلحانه قرار گرفته باشد، حال آن‌که چنین شرطی تحقق نیافته است. از این رو، تفسیر خودسرانه و منفعت‌طلبانه‌ی ایالات متحده از ماده‌ی ۵۱ منشور، اساساً با منشور ملل متحد، حقوق بین‌الملل، و رویه‌ی قضایی دیوان بین‌المللی دادگستری ناسازگار است. بنا بر قطعنامه‌ی ۳۳۱۴ مجمع عمومی ملل متحد (مصوب ۱۹۷۴)، هرگونه توسل پیش‌گیرانه به زور در غیاب یک حمله‌ی مسلحانه‌ی واقعی، به‌صراحت به‌عنوان عمل تجاوزکارانه تلقی می‌گردد. علاوه بر این، اصول تثبیت‌شده‌ی حقوقی و رویه‌ی قضایی دیوان بین‌المللی دادگستری، علی‌الخصوص به‌ویژه در پرونده‌ی نیکاراگوئه علیه ایالات متحده آمریکا (۱۹۸۶) و پرونده‌ی سکوهای نفتی (جمهوری اسلامی ایران علیه ایالات متحده آمریکا، ۲۰۰۳)، بار دیگر تصریح می‌نمایند که حق دفاع مشروع صرفاً در پاسخ به حمله‌ی مسلحانه قابل اعمال بوده و تنها در صورتی می‌تواند اعمال شود که شرایط ضرورت و تناسب به‌طور کامل رعایت شده باشد.

۲. ایالات متحده آمریکا با استناد به ادعای بی‌اساس وجود «تهدید هسته‌ای» از سوی ایران علیه رژیم اسرائیل و صلح و امنیت بین‌المللی، تلاش نموده است اقدامات تجاوزکارانه‌ی خود را توجیه نماید؛ ادعایی که فاقد هرگونه مبنای حقوقی یا واقعی معتبر می‌باشد. در گزارش اخیر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هیچ‌گونه نقض تعهدات پادمانی از سوی ایران تأیید نشده و هیچ‌گونه انحرافی در مواد هسته‌ای گزارش نشده است. این گزارش به‌صراحت اعلام می‌دارد که هیچ‌گونه شواهدی مبنی بر وجود برنامه‌ای برای تولید سلاح هسته‌ای در ایران وجود ندارد. حتی نهادهای اطلاعاتی خود ایالات متحده نیز به این واقعیت اذعان داشته‌اند.

۳. به همین ترتیب، استناد ایالات متحده به ادعاهای فرضی و مبتنی بر گمانه‌زنی در خصوص نیت‌های آتی جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌ی هسته‌ای و نیز ادعای آن کشور مبنی بر این‌که هدف از حمله‌ی نظامی غیرقانونی‌اش «خنثی‌سازی تهدید ناشی از برنامه‌ی هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران علیه اسرائیل و صلح و امنیت بین‌المللی» بوده، کاملاً فاقد هرگونه مبنای حقوقی می‌باشد. این‌گونه توجیهات، تلاش بدبینانه‌ی دیگری از سوی ایالات متحده و عامل نیابتی آن، رژیم اسرائیل، جهت مشروعیت‌بخشی به دکترین جنگ پیش‌دستانه است؛ دکترینی که در حقوق بین‌الملل هیچ‌گونه جایگاهی نداشته و به‌طور صریح و مکرر از سوی جامعه‌ی بین‌المللی به‌کلی مردود شمرده شده است. دیوان بین‌المللی دادگستری به‌طور مستمر حکم داده است که توسل به زور بر مبنای تهدیدات بالقوه‌ی آتی، در چارچوب ماده‌ی ۵۱ منشور ملل متحد، مجاز نمی‌باشد. جمهوری اسلامی ایران هرگز آغازگر جنگی علیه ایالات متحده یا رژیم اسرائیل نبوده و برنامه‌ی هسته‌ای آن همواره ماهیتی صرفاً صلح‌آمیز داشته است. علاوه بر این، بر اساس قطعنامه‌ ۴۸۷شورای امنیت سازمان ملل متحد (مصوب ۱۹۸۱)، این شورا صراحتاً حمله به تأسیسات هسته‌ای را نقض منشور ملل متحد اعلام کرده است. همچنین، مجموعه‌ای از قطعنامه‌های کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از جمله قطعنامه‌های GC(XXIX)/RES/۴۴۴ و GC(XXXIV)/RES/۵۳۳ قاطعانه و موکداً تأکید دارند که هرگونه حمله‌ی مسلحانه یا تهدید به حمله علیه سایت‌ها و تأسیسات هسته‌ای مورد استفاده برای مقاصد صلح‌آمیز، نقضی جدی از حقوق بین‌الملل تلقی می‌گردد و موجودیت و اعتبار آژانس و نظام راستی‌آزمایی و نظارت آن را به‌شدت تضعیف می‌نماید. در این راستا، این پرسش بنیادین مطرح است که اگر استفاده‌ی غیرقانونی و یک‌جانبه از زور بتواند جایگزین مکانیسم‌های نظارتی مشروع و بین‌المللی گردد، آن‌گاه هدف از اجرای پادمان‌های آژانس چیست؟ حملات نظامی ایالات متحده و رژیم اسرائیل، رویه‌ای بسیار خطرناک ایجاد نموده، تمامیت رژیم جهانی عدم اشاعه را تضعیف کرده و خطر بروز فاجعه‌ای هسته‌ای را به همراه دارد.

۴. این ادعا که «تدابیر مسالمت‌آمیز به پایان رسیده بود»، ادعایی نادرست و به‌شدت گمراه‌کننده است. جمهوری اسلامی ایران همواره بر تعهد خود به دیپلماسی تأکید داشته و آمادگی خود را برای بازگشت به اجرای تعهدات در چارچوب برنامه‌ی جامع اقدام مشترک (برجام) اعلام نموده است، مشروط بر آن‌که ایالات متحده و طرف‌های اروپایی نیز به تعهدات خود بازگردند و از تداوم اقدامات مغایر و موارد نقض خودداری ورزند. این ایالات متحده بود که سال ۲۰۱۸ به‌طور یک‌جانبه از برجام خارج شد و بدین‌وسیله قطعنامه‌ی ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد (مصوب ۲۰۱۵) را به‌طور فاحش نقض نمود و از آن زمان تاکنون، به‌طور مستمر مانع پیشرفت دیپلماسی معنادار شده است. جمهوری اسلامی ایران با حسن نیت در مذاکرات شرکت داشته، به‌گونه‌ای سازنده در گفتگوهای هسته‌ای مشارکت نموده، از میانجی‌گری پادشاهی عمان استقبال کرده و در حال آماده‌سازی برای دور بعدی گفت‌وگوهای غیرمستقیم با ایالات متحده بود که مقرر بود در تاریخ ۱۵ ژوئن برگزار گردد. اما تنها دو روز پیش ازآن، رژیم اسرائیل اقدام به حمله‌ی نظامی به خاک ایراننمود. تجاوز نظامی گسترده، بی‌دلیل و از پیش طراحی‌شده‌ی رژیم اسرائیل، که متعاقباً با حمله‌ی مسلحانه‌ی ایالات متحده همراه شد، تلاشی عامدانه جهت برهم زدن روند دیپلماسی بود. «پیشنهاد» ادعایی دیپلماسی ایالات متحده، در واقع، ترفندی غیرصادقانه با هدف فریب جامعه‌ی بین‌المللی و فراهم‌سازی زمینه‌ی حمله‌ی نظامی و ارتکاب اعمال تجاوزکارانه بود؛ همان‌گونه که نماینده‌ی ایالات متحده در نامه‌ی صدرالاشاره بدان اذعان نموده است. بنابراین، فروپاشی روند دیپلماتیک مستقیماً بر عهده‌ی ایالات متحده و رژیم اسرائیل است، نه جمهوری اسلامی ایران.

۵. استفاده از ادبیات تحریک‌آمیز، استناد به شعارهای سیاسی و ارجاع به سوابق تاریخی، هیچ‌گونه ارتباطی با تعیین مشروعیت یا عدم مشروعیت کاربرد زور ندارد. حقوق بین‌الملل مبتنی بر معیارهای عینی و اصول حقوقی است، نه روایت‌های سیاسی. استناد به تهدیدات مبتنی بر ایدئولوژی یا نیات فرضی، جهت توجیه اقدامات تجاوزکارانه، انحرافی خطرناک از مسیر استدلال حقوقی و عقلانی به‌شمار می‌آید. وضعیت کاملاً روشن و غیرقابل انکار است: اقدامات تجاوزکارانه‌ی رژیم اسرائیل که از تاریخ ۱۳ ژوئن آغاز و به‌مدت ۱۲ روز متوالی ادامه یافت، و متعاقب آن، توسل غیرقانونی ایالات متحده به زور و ارتکاب عمل تجاوزکارانه در ۲۲ ژوئن، نقضی آشکار، مستمر و فاحش از حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد محسوب می‌گردد.

لذا، استناد به ادعای وجود «تهدید قریب‌الوقوع» از منظر حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد فاقد هرگونه مبنای قانونی است. افزون بر این، تأسیسات هسته‌ای مورد هدف در ایران، تأسیساتی صرفاً صلح‌آمیز هستند که تحت نظارت کامل پادمان‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دارند. حمله به این سایت‌ها و تأسیسات صلح‌آمیز در حالی که هیچ‌گونه شواهد معتبری مبنی بر انحراف فعالیت‌ها به سوی مقاصد تسلیحاتی وجود ندارد، ناقض حق غیرقابل سلب ایران مندرج در ماده‌ی چهارم پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ایپیرامون توسعه‌ی انرژی هسته‌ای برای مقاصد صلح‌آمیز می‌باشد.

۶. ایالات متحده باید به‌طور کامل در قبال اقدام مستقیم تجاوزکارانه‌ خود و همچنین همدستی آشکار و بدون تردید در تجاوز نظامی گسترده‌ای که از سوی رژیم اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران صورت پذیرفت، پاسخگو شناخته شود. رژیم اسرائیل، در هماهنگی کامل با ایالات متحده، به‌صورت عامدانه و نظام‌مند، جمعیت‌های غیرنظامی، بیمارستان‌ها، مراکز درمانی، مراکز رسانه‌ای و زیرساخت‌های حیاتی را هدف قرار داد؛ امری که نقضی صریح و فاحش از حقوق بین‌الملل محسوب می‌گردد. نتیجه‌ این کارزار جنایتکارانه و بی‌رحمانه، فاجعه‌بار بوده است: تاکنون ۹۳۵ غیرنظامی جان باخته‌اند که در میان آنان ۳۸ کودک و ۱۳۲ زن، از جمله دو زن باردار، حضور داشتند، و ۴۹۳۵ تن دیگر مجروح گردیده‌اند. بیش از پنج مرکز درمانی و بیمارستان به‌طور مستقیم بمباران شده و ۲۹ نفر از کارکنان حوزه‌ی سلامت و امداد، در حین انجام وظیفه به شهادت رسیده‌اند. از جمله فجیع‌ترین این حملات، حمله‌ی عامدانه به زندان اوین در تهران بود که منجر به جان‌باختن ۷۱ زندانی گردید. تخریب تسهیلات پزشکی زندان اوین، امکان ارائه‌ی مراقبت‌های نجات‌بخش به بیماران بدحال را به‌کلی از میان برد. این جنایات، نقض‌هایی فاحش از اصل بنیادین تفکیک در حقوق بین‌الملل بشردوستانه به‌شمار می‌روند؛ اصلی که همه‌ی طرف‌های مخاصمه را ملزم می‌سازد در هر زمان میان اهداف غیرنظامی و نظامی تمایز قائل شوند. ایالات متحده، در کنار رژیم اسرائیل، مسئول تمامی جان‌های بی‌گناه ایرانی است که طی ۱۲ روز حملات وحشیانه و سبعانه‌ی اسرائیل از میان رفته‌اند، و همچنین مسئول تخریب گسترده‌ی زیرساخت‌های حیاتی غیرنظامی و آسیب واردشده به تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای ایران می‌باشد.

۷. این واقعیتی تلخ و تراژیک است که ایالات متحده آمریکا (که یکی از اعضای دائم شورای امنیت، امین پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای، و تنها کشوری است که تاکنون از سلاح هسته‌ای علیه غیرنظامیان استفاده کرده است) در کنار رژیمی قرار گرفته که خود هزاران کلاهک هسته‌ای در اختیار دارد، عضو پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای نیست، سابقه‌ای طولانی و مستند در تهدید سایر کشورها به نابودی هسته‌ای دارد، و در ارتکاب نسل‌کشی، جنایات علیه بشریت و جنایات جنگی مشارکت داشته است، و دست به کاربرد غیرقانونی زور و اقدامات تجاوزکارانه زده‌اند؛ امری که نقضی آشکار از حقوق بین‌الملل، منشور ملل متحد، اساسنامه‌ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ان‌پی‌تی و رژیم عدم اشاعه‌ی جهانی به‌شمار می‌رود. این تجاوزات علیه] جمهویر اسلامی ایران به‌عنوان [عضوی مسئول در سازمان ملل متحد و عضو پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای، تحت عنوانی جعلی و کاملاً بی‌اساس مبنی بر «جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای»، صورت پذیرفته است.

نظر به چنین نقض‌های فاحشی و پیامدهای گسترده و عمیق آن، سکوت دیگر جایز نیست. به‌منظور صیانت از اعتبار، تمامیت و اقتدار نظام ملل متحد در کلیت آن، شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل متحد باید نه‌تنها سکوت خود را بشکنند، بلکه اقداماتی قاطع و مؤثر اتخاذ نمایند. قصور در این خصوص، به معنای همدستی سازمان ملل از طریق سکوت و بی‌عملی خواهد بود و خطر وارد آوردن لطمه‌ای جبران‌ناپذیر به اصول بنیادینی را در پی دارد که این سازمان بر پایه‌ی آن‌ها بنیان نهاده شده است.

جمهوری اسلامی ایران بار دیگر از اعضای شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل متحد مصرّانه درخواست می‌کند تا:

• به‌صورت قاطع و بدون ابهام کاربرد غیرقانونی زور و اعمال تجاوزکارانه علیه حاکمیت ملی و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران، از جمله تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز و تحت پادمان آن، توسط رژیم اسرائیل و ایالات متحده آمریکا را به‌عنوان نقض فاحش بند ۴ ماده‌ی ۲ منشور ملل متحد، حقوق بین‌الملل، قطعنامه‌ ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) و قطعنامه‌ی ۴۸۷ (۱۹۸۱) شورای امنیت، اساسنامه‌ی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، و قطعنامه‌های مرتبط کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی محکوم نماید؛

• رژیم اسرائیل و ایالات متحده آمریکا را به‌عنوان آغازگران عمل تجاوزکارانه بشناسد، اقدامات اجرایی مؤثر ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد جهت پاسخگو ساختن کامل آن‌ها، از جمله الزام به پرداخت غرامت کامل و جبران کلیه‌ی خسارات وارده، اتخاذ کرده، و عدم تکرار چنین اعمال غیرقانونیِ تجاوزکارانه در آینده را تضمین کند.
 
 جمهوری اسلامی ایران همچنین بار دیگر از دبیرکل سازمان ملل متحد می‌خواهد تا:

• گزارشی در خصوص وضعیت اجرای بند اجرایی ۲قطعنامه‌ی ۴۸۷ (۱۹۸۱) شورای امنیت، به‌ویژه در ارتباط با نقض‌های رژیم اسرائیل و هدف قرار دادن تأسیسات و سایت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز که تحت پادمان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دارند، به شورای امنیت و کلیه‌ی اعضای سازمان ملل متحد ارائه نماید.
موجب امتنان خواهد بود چنانچه مکاتبه حاضر به‌عنوان سند شورای امنیت توزیع گردد.

لینک کوتاه: https://armanetejarat.ir/?p=79937

اقتصاد آنلاین پرمخاطب ترین رسانه اقتصادی در ایران اقتصاد آنلاین دارای مجوز به شماره ۷۴۳۳۴ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. این پایگاه خبری از سال ۸۹ آغاز بکار کرده و هم اکنون پرمخاطب ترین پایگاه خبری در حوزه اقتصاد محسوب می شود. این پایگاه خبری زیر نظر مستقیم هیات عالی نظارت بر مطبوعات قرار دارد. پایگاه خبری اقتصاد آنلاین صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مریم کاظمی شورای سیاستگذاری: علی مروی / صادق الحسینی / سعید عباسیان / هاشم آردم سردبیر: سعید عباسیان مدیر بازرگانی: محمدمهدی حسینی دبیر تحریریه: عاطفه حسینی اقتصادآنلاین در شبکه‌های مجازی: صفحه رسمی اقتصادآنلاین در توییتر: https://twitter.com/eghtesad_online صفحه رسمی اقتصادآنلاین در اینستاگرام: https://www.instagram.com/eghtesadonline_ آدرس دفتر: یوسف آباد. میدان سلماس. خیابان فتحی شقاقی غربی. پلاک ۱۱۶. واحد ۱ تلفن دفتر مرکزی: ۱۳ و ۸۸۲۲۵۶۱۲ - ۸۶۰۹۳۶۲۸ - ۸۶۰۹۳۷۸۶ فکس: ۸۸۰۲۳۶۹۳ آیین نامه اخلاق حرفه‌ای اقتصاد آنلاین ۱- روزنامه‌نگار ما به واقعیت‌های عینی توجه می‌کند و اخبار صحیح و دقیق و تفسیرهای منطقی و منصفانه را در اختیار خوانندگان می‌گذارد. روزنامه نگار ما به هیچ وجه جناحی عمل نمی کند و تنها خط قرمز او قانون و خطوط مشخص شده توسط مقام معظم رهبری است. ۲- روزنامه‌نگاری یک خدمت اجتماعی است، نه یک فعالیت بازرگانی و روزنامه‌نگار همواره براساس وجدان اخلاق عمل می‌کند. در این راستا بخش خبر و بخش بازرگانی در اقتصاد آنلاین کاملا مجزا هستند. ۳- روزنامه‌نگاران اقتصاد آنلاین اگر اخباری را از منبعی دیگر منتشر کنند، حتما منبع را ذکر می کنند. ۴- سرقت ادبی، مخدوش ساختن متن‌ها و سندها و حذف اطلاعات اساسی رویدادها در اقتصاد آنلاین مطرود است. ۵- روزنامه‌نگار ما از پذیرش هرگونه پاداش مادی برای پیش‌برد مقاصد خصوصی مغایر با مصالح عمومی، خودداری می‌کند. ۶- اقتصاد آنلاین و روزنامه نگارانش از قبول هرگونه فشار و تهدید برای انتشار مطالب یا تغییر محتویات آنها، خودداری کرده و از خط‌مشی عمومی رسانه و اصول شرافت حرفه ای خویش تبعیت می‌کند. ۷- روزنامه‌نگار ما با احترام به استقلال و حاکمیت ملی، نظم و امنیت عمومی و مصالح همگانی از اصول شرافت حرفه‌ای خویشتن تبعیت می‌کند. ۸- روزنامه‌نگار ما به اصول دینی و معتقدات مذهبی، آداب و سنن قومی و ملی، اخلاق حسنه و عفت عمومی احترام می‌گذارد و از گرایش به تبعیض خصومت آمیز در این زمینه‌ها و همچنین تشویق و تحریک به جنگ تجاوزکارانه نسبت به کشورهای دیگر خودداری می‌کند. ۹- روزنامه‌نگار ما برای پاسداشت ارزش‌های اسلامی و انسانی از جمله عدالت‌طلبی، آزادیخواهی، صلح و امنیت بشر، استقلال و پیشرفت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ملت‌ها و فرهنگ‌ها، احترام خاص قائل است. ۱۰- کوشش در راه همزیستی مسالمت‌آمیز ملت‌ها، مقابله با گسترش وسایل و ادوات کشتار جمعی، جلوگیری از آلودگی محیط‌زیست و مبارزه علیه سلطه فرهنگی از رسالت‌های مهم روزنامه‌نگاری است. ۱۱- احترام به حیثیت شخصی و حریم خصوصی افراد، خودداری از توهین، تهمت و افتراء نسبت به اشخاص و تلاش در حفظ سلامت و آرامش روانی جامعه از وظایف روزنامه‌نگاران ما محسوب می‌شود. ۱۲- روزنامه‌نگار ما موظف است ضمن دفاع از آزادی خبر و تفسیر و انتقاد، اسرار حرفه‌ای خود را حفظ کند و از افشای اطلاعات و اخباری که به صورت محرمانه به‌دست می‌آورد به جز مواردی که با حکم دادگاه مشخص می‌شود، خودداری کند. درباره اقتصاد آنلاین بیشتر بدانید: اقتصاد آنلاین با رنک ۳۰ الکسا در ایران، به عنوان پر بازدیدترین وب‌سایت خبری-تحلیلی اقتصادی در ایران شناخته می‌شود. مخاطبان اقتصاد آنلاین صاحبان کسب و کار، مدیران، روسای شرکت‌ها و فعالان اقتصادی هستند که می‌خواهند یک روز زودتر از اخبار مطلع شوند و در نتیجه به روزنامه‌ها اکتفا نمی‌کنند. اقتصاد آنلاین، به عنوان اولین سایت جامع خبری-تحلیلی اقتصاد ایران از سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرده است. هدف ما از راه اندازی "اقتصاد آنلاین" پاسخگویی به نیاز برآورده نشده مخاطبان در جهت دسترسی به منبع مطمئن اخبار و تحلیل های لحظه به لحظه اقتصادی ایران و جهان است. هم اکنون فعالان اقتصادی در ایران با چالش‌های فراوانی دست به گریبان هستند. یکی از این چالش‌ها نبود سیستم اطلاع رسانی مستقل و مطمئنی است که اخبار و تحلیل های اقتصادی را در هفت روز هفته و در بیست و چهار ساعت شبانه‌روز در اختیار آنان قرار دهد. همانطور که می‌دانیم، نبود چنین رسانه‌ای موجبات عدم تحرک بازار اطلاعات را فراهم آورده که از عوامل ناکارایی در سیستم اقتصادی است. امید است با وجود این سایت و امکانات جانبی آن که به طور مستمر به مخاطبان عرضه و معرفی خواهند شد، بتوانیم سهمی در پویایی هرچه بیشتر سیستم اقتصادی در ایران داشته باشیم. البته در این مسیر توجه به سیاست های دولتی و در امان ماندن از گرداب سیاست گذاری‌های متزلزل و خلق‌الساعه برای سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی ضروری است که ما سعی می کنیم با نقد و بررسی این سیاست گذاری‌ها و روشن کردن راه پیش رو در این مسیر در کنار شما باشیم. در همین راستا، اقتصاد آنلاین تلاش در جهت بهبود فضای سیاستگذاری عمومی و نقد و بررسی این حوزه را از وظایف اصلی خود به شمار می‌آورد. خبرگزاری اقتصاد نیوز یک گروه رسانه‌ای است که به پوشش اخبار دنیای اقتصاد در دسته‌ها و حوزه‌های مختلف می‌پردازد. اقتصاد نیوز، سایت مرجع اقتصاد ایران، آخرین اخبار اقتصادی را همراه با پوشش لحظه‌ای قیمت‌ها در بازارهای طلا، سکه، ارز و رمز ارز، مسکن، خودرو و لوازم خانگی منعکس می‌کند. وبسایت خبرگزاری اقتصاد نیوز که با هدف جبران چالش‌ها و نواقصات خبری در حوزه اقتصاد و سایر اخبار ایران و دنیا وارد عرضه ظهور شده است، یکی از پربازدید ترین وبسایت‌های خبری در حوزه دنیای اقتصاد به شمار می‌رود و توانسته است رنک 18 الکسا در ایران را کسب نماید. روزانه بیش از یک میلیون کاربر از این مجموعه بازدید می‌کنند و اخبار پوشش داده شده توسط این خبرگزاری را دنبال می‌کنند. اقتصاد نیوز تمامی اخبار لحظه به لحظه‌ای به همراه مقالات تحلیلی در حوزه بورس، اخبار مسکن و شهری، اخبار خودرو، اخبار سیاسی، اخبار بانک و بیمه، اخبار اقتصادی، اخبار تولید و تجارت، اخبار استارتاپ‌ها و اخبار طلا و ارز شامل: اطلاعات لحظهای و بروز قیمت دلار، قیمت طلا، قیمت سکه، قیمت یورو، قیمت بیت کوین، قیمت درهم امارات، قیمت لیر ترکیه، قیمت یوان چین، قیمت دینار عراق، نرخ ارز، دلار، سکه، طلا و یورو را پوشش می‌دهد. در اقتصاد نیوز می‌توانید بخش‌های متنوع دیگری همچون، الفبای اقتصاد، هواشناسی اقتصاد، ماشین زمان، ویژه نامه، وب‌گردی را نیز مشاهده نمایید. در بخش اخبار سایر رسانه‌ها، داغ‌ترین و بروزترین اخبار سایر حوزه‌های دارای اهمیت و پرجستجو مانند مسائل حوزه بهداشت، اخبار روز و... قابل نمایش است. علاوه بر آن، پربازدیدترین اخبار مرتبط با هر دسته‌بندی نیز در اختیار کاربر قرار می‌گیرد. دنیای اقتصاد تابان به عنوان صاحب امتیاز خبرگزاری اقتصاد نیوز به ثبت رسیده است. دنیای اقتصاد تابان که با نام گروه رسانه ای دنیای اقتصاد نیز از آن یاد می‌شود یک شرکت و مؤسسه رسانه‌ای در ایران است. علاوه بر سایت خبری اقتصاد نیوز، روزنامه دنیای اقتصاد، هفته ‌نامه تجارت فردا، شبکه اینترنتی اکوایران، وب‌سایت واحد توسعه دانش، وب‌سایت همایش‌های دنیای اقتصاد، روزنامه انگلیسی ‌زبان فایننشال تریبون نیز به عنوان زیرمجموعه‌های این گروه رسانه‌ای مشغول فعالیت هستند. گروه دنیای اقتصاد همچنین دارای مرکز پژوهش‌ها، انتشارات و مرکز همایش‌ها نیز می‌باشد. اولین زیرمجموعه این هلدینگ، دنیای اقتصاد، از سال 1381 فعالیت خود را آغاز کرده است. روزنامه فایننشال تریبیون، نیز به عنوان تنها روزنامه اقتصادی ایران منتشر شده به زبان انگلیسی شناخته می‌شود. مدیر مسئول خبرگزاری اقتصاد نیوز آقای علیرضا بختیاری، مدیرعامل شرکت دنیای اقتصاد تابان است. آقای بختیاری در توضیح و تشریح مجموعه فعالیت‌های دنیای اقتصاد بیان می‌دارند که: پس از به ثبات رسیدن مجموعه روزنامه «دنیای اقتصاد» برای پوشش و جبران نقاط ضعف کشف شده در روزنامه از جهات مختلف و تحقق بخشیدن به برنامه‌های توسعه فعالیت خود، تصمیم گرفته شد تا هفته نامه تجارت فردا در تیرماه سال 1391 راه‌اندازی شود. این تصمیم بدلیل عدم برخورداری از پتانسیل ارائه مقالات، گزارش‌ها و محتوای تحلیلی که از عمق بیشتری برخوردار هستند، در روزنامه دنیای اقتصاد اخذ شده است. وی اظهار می‌کند که یک فعال اقتصادی به هر ترتیب در فرآیند کاری خود در طول روز به اطلاعاتی نیاز پیدا خواهد کرد که نه در قالب روزنامه و نه در قالب هفته‌نامه نمی‌گنجد. پکیجی تشکیل شده از اخبار، گزارش و تحلیل در قالب بسته‌ای قابل استفاده هم در لپ‌تاب‌ها و کامپیوترهای شخصی و هم موبایل‌های هوشمند می‌تواند کارایی گردش باز اطلاعات را برای فعالان بخش خصوصی و بنگاه‌ها افزایش دهد. به گفته مدیر عامل این شرکت، در گام‌های بعدی برای مرتفع سازی چالش‌های رسانه در ایران از منظر اقتصادی بدنبال ایجاد یک منبع به زبان اصلی برای سرمایه‌گذاران خارجی برآمدیم تا بتواند از آن منبع کسب اطلاعات کند. بدین ترتیب، یکی از اجزای هلدینگ یعنی روزنامه انگلیسی «financial tribion» را به فعالان اقتصادی و بنگاه‌ها عرضه شد. فعالیت‌های توسعه بخشی دنیای اقتصاد تابان ادامه دارد و در این راستا نیز مرکز پژوهش‌ها، انتشارات، مرکز همایش‌ها در کنار روزنامه و هفته‌نامه و حالا پایگاه خبری «اقتصادنیوز» از جمله اقدامات توسعه بخشی به ارکان‌های مختلف این مجموعه می‌باشد. در این مجموعه مسئولیت سردبیری وب‌سایت‌های خبری دنیای اقتصاد و اقتصادنیوز برعهده آقای مهدی نوروزیان گذاشته شده است. آقای محمدصادق نخجوانی مسئولیت مدیریت وب‌سایت‌ها و فضای مجازی را برعهده دارد. معاونت وبسایت‌های خبری دنیای اقتصاد را فاطمه استیری انجام می‌دهد. توسعه بازار را زینب سادات میرهادی مدیریت می‌کند. به منظور انجام وظایف دبیر سایت اقتصاد نیوز از توان حمید متقی بهره گرفته می‌شود و امیر اشراقی نیز در سمت مدیریت روابط عمومی این خبرگزاری مشغول فعالیت می‌باشد. برای برقراری تماس با هر بخش و مسئول مربوطه در اقتصاد نیوز راه‌های ارتباطی مختلفی در اختیار کاربران گذاشته شده است. کاربران می‌توانند از طریق تلفن تماس و نمابرهای درج شده در وبسایت این خبرگزاری با بخش مدنظر ارتباط برقرار کنند. از دیگر خدماتی که در اقتصاد نیوز ارائه می‌شود، انجام تبلیغات بنری و رپورتاژ آگهی برای سایر سایت‌هایی است که تمایل دارند تا از پتانسیل‌های این خبرگزاری پربازدید برای بهبود وضعیت سایت خود بهره ببرند. در صفحه تماس با شما می‌توانید، راه‌های تماس برای هماهنگی و پذیرش آگهی را در بخش‌های مختلف گروه رسانه‌ای دنیای اقتصاد را مشاهده نمایید. لازم به یادآوری است که موضوعات اقتصادنیوز بورس، اقتصاد نیوز ارز دیجیتال، اقتصاد نیوز قیمت ارز، اقتصاد نیوز خودرو از پربازدیدترین های روزانه هستند. کاربران می‌توانند آگهی، تبلیغات و رپورتاژ خود را برای درج در روزنامه و وبسایت اقتصاد نیوز، دنیای اقتصاد، روزنامه فایننشال تریبیون، هفته نامه تجارت فردا، شبکه اینترنتی اکوایران، وب سایت دنیای بورس و کلیه کانال‌های تلگرام از طریق تلفن، فکس، ایمیل و حساب تلگرام اعلام شده در اختیار مدیریت قرار دهند. علاقمندان به شبکه‎‌های اجتماعی نیز می‌توانند کانال خبری اقتصاد نیوز را در شبکه‌ها و بسترهای مختلف مانند: فیس‌بوک، توییتر، اینستاگرام و تلگرام دنبال کنند و با دانلود اقتصاد نیوز از اخبار اقتصادی ایران و جهان باخبر شوند. اقتصاد نیوز در تلگرام با آدرس eghtesadnews_com@ در اینستاگرام با آیدی eghtesadnews_com@ در توییتر با آدرس eghtesadnews@ و در فیس‌بوک با نشانی eghtesadnews فعالیت می‌کند. روزانه می‌توانید مهم‌ترین و بروزترین اخبار حوزه اقتصاد و پربحث‌ترین اخبار ایران و دنیا را در شبکه‌های اجتماعی اقتصاد نیوز دریافت کنید. علاوه بر آن، افرادی که تمایل به مراجعه حضوری دارند می‌توانند به آدرس تهران، خیابان مطهری، بین میرزای شیرازی و سنایی، پلاک ۳۷۰ مراجعه نمایند. همچنین متقاضیانی که مایل به همکاری با رسانه‌ اقتصاد نیوز می‌باشند می‌توانند رزومه خود را از طریق ایمیل سازمانی jobs@den.ir تکمیل و ارسال نمایند. پس از بررسی رزومه‌ها، از افرادی که دارای شرایط مورد نیاز باشند، برای مصاحبه دعوت بعمل می‌آید. باید توجه داشته باشید که تقاضای همکاری صرفا با ارسال رزومه از طریق ایمیل سازمانی گروه انجام می‌گردد. پس از بررسی رزومه‌ها، از متقاضیانی که دارای شرایط احراز شغل مورد نیاز باشند از سوی مدیریت منابع انسانی وپشتیبانی برای انجام مصاحبه بصورت تماس تلفنی دعوت می‌شود. به یاد داشته باشید که اقتصاد نیوز با متقاضیان از طریق پیامک یا ایمیل تماس نمی‌گیرد.

مطالب مرتبط

مطالب بیشتر»

پر بیننده ترین

آخرین مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − 11 =