آخرین قیمت فلافل در تهران |

    کد خبر: 97934
    1404/07/23 - 10:51
    18 بازدید

 قیمت هر ساندویچ فلافل در تهران از مرز ۸۰ هزار تومان عبور کرده و در برخی مناطق لاکچری تا ۱۵۰ هزار تومان عرضه می‌شود؛ این افزایش قیمت در حالی رخ داده که بهای مواد اولیه اصلی مانند نخود و روغن، در یک سال گذشته جهش چشمگیری داشته است.

آخرین قیمت فلافل در تهران

به گزارش نبض بازار، افزایش شدید نرخ مواد اولیه و اجاره‌بها، فلافل را از سفره طبقه متوسط و فرودست خارج کرده و آن را وارد «باشگاه تورم» کرده است. فلافل، که زمانی نماد غذای ارزان و در دسترس بود، اکنون با قیمتی نزدیک به غذا‌های فست‌فودی زنجیره‌ای عرضه می‌شود.

افزایش قیمت مواد اولیه، ریشه جهش قیمتی

بر اساس اظهارات فلافل‌فروشان، قیمت نخود به عنوان پایه اصلی این غذا، در یک سال گذشته حدود ۷۰ درصد گران شده و به نزدیکی ۲۰۰ هزار تومان در خرده‌فروشی‌ها رسیده است. همچنین، روغن مایع از لیتری ۵۰ هزار تومان به ۱۲۰ هزار تومان و نان ساندویچی نیز به بیش از ۱۵ هزار تومان رسیده است. این ترکیب سه‌گانه باعث شده تا هزینه تمام‌شده هر ساندویچ حداقل دو برابر سال گذشته شود.

یکی از فروشندگان خیابان پیروزی می‌گوید: «تا دیروز مردم با ده‌هزار تومن سیر می‌شدن، امروز با صد هزار تومن هم هنوز گرسنه‌اند.» بسیاری از فروشندگان مجبور شده‌اند برای حفظ حاشیه سود، کیفیت سس‌ها یا حجم ترشی و سس سلف‌سرویس را کاهش دهند.

فلافل؛ آینه‌ای از جغرافیای تورم

بررسی‌ها نشان می‌دهد که جغرافیای اقتصادی ایران به وضوح در نقشه قیمت فلافل قابل مشاهده است. در حالی که در شمال تهران و مناطقی مانند تجریش، ساندویچ با مخلفات تا ۲۰۰ هزار تومان قیمت دارد، در اهواز هنوز می‌توان با ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان فلافل خورد. میانگین قیمت در شهر‌هایی مانند شیراز و مشهد نیز بین ۵۰ تا ۷۰ هزار تومان برآورد می‌شود.

تغییر در ساختار کسب‌وکار

راه اندازی یک گاری فلافل که پیش از کرونا با ۱۰ میلیون تومان ممکن بود، اکنون حداقل ۱۰۰ میلیون تومان هزینه تجهیزات دارد. چالش اصلی، اجاره‌بها است؛ دکه‌های کوچک در مناطقی مانند میدان انقلاب یا ولی‌عصر ماهی ۶۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان اجاره می‌دهند. اگرچه فروشندگان موفق روزانه ۳۰۰ تا ۵۰۰ ساندویچ می‌فروشند (نصف دوران طلایی قبل از کرونا)، اما پس از کسر هزینه‌های سنگین، سود خالص ناچیز است.

جامعه‌شناسان معتقدند جابه‌جایی مرز قیمت فلافل نشانه‌ای از تغییرات عمیق در طبقات اقتصادی است؛ فقر در ایران حالا از حذف لبنیات و گوشت، به تردید برای خرید یک ساندویچ فلافل رسیده است.

لینک کوتاه: https://armanetejarat.ir/?p=97934

نبض بازار را به دست بگیرید. نبض بازار به عنوان یک رسانه اقتصادی بر پایه تولید محتوا و اطلاع رسانی علمی و آزاد از سال 1395 تا به امروز سعی کرده در کنار رسیدن به اهداف معیشتی مدیر و خبرنگاران خود به توسعه فهم و درک اقتصادی ملت مسلمان ایران بپردازد و با بیان مشکلات و دغدغه های مردمی بخصوص در شرایط بغض آور معیشتی چند سال اخیر در امر به معروف و نهی از منکر پیشگام باشد. که مهمترین معروف اقتصاد تولید و توسعه و ارتقای رفاه و خود شکوفایی است که اگر معیشت خانواده ایرانی بهبود پیدا کند به تناسب آن معنویت هم پنجره خود را خواهد گشود و مهمترین منکر ظلم و فسادی است که سالهاست بر مناسبات مالی و پولی کشورحاکم گردیده و به جای حرکت در مسیر کار امدی به سفته بازی و دلال بازی گرفتار شده ایم. برای افزایش رنک و بازدید وارد کارزار بزرگ تکنیک های فیک موجود در گوگل نشده و به همان بازدید های واقعی بسنده کرده ایم و قصد داریم با یک نگاه تخصصی در کنار مخاطبین مردمی یک جمعی از مخاطبین متخصص را همراه ثابت خود کنیم. پایگاه تحلیلی خبری نبض بازار با شماره ثبت 78817 تنها رسانه دارای مجوز رسمی از وزارت ارشاد برای فعالیت انحصاری با این نام است و دیگر همکاران عزیزی که با این عنوان فعالیت میکنند رفتارشان خلاف قانون و اخلاق می باشد. ما در سرویس های مختلف بانک، بیمه، اقتصاد کلان، خودرو، بورس، صنعت، انرژی، گردشگری، طلا و ارز، فناوری و معیشت با تهیه گزارش و مصاحبه سعی داریم آشپزخانه خوبی برای مخاطبین تهیه کنیم که آنها را در سهم بیشتر از کیک اقتصاد توانمند تر بسازد.

مطالب مرتبط

مطالب بیشتر»

پر بیننده ترین

آخرین مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 + هفت =